Hei, meillä maistellaan!

2 kommenttia
Rintamaito on ihanteellista ravintoa pienelle vauvalle. Se sisältää vauvan tarvitsemat ravintoaineet oikeassa suhteessa ja hyvin sulavassa muodossa. Imetys suojaa hengitys- ja välikorvatulehduksilta sekä suolistosairauksilta. Imetyksellä on todettu olevan pitkäaikaisia, jopa aikuisikään ulottuvia terveysvaikutuksia. Täysimetys riittää turvaamaan terveen, normaalipainoisena syntyneen vauvan ravinnontarpeen noin puolen vuoden ikään saakka ja tämän jälkeen imetystä suositellaan jatkettavaksi 1-vuotiaaksi ja pidempäänkin. (Lähde: THL)

Meillä saavutetaan puolen vuoden ikä muutaman viikon päästä mutta olemme pikkuhiljaa aloittaneet maistelun. Kerroin neuvolassa siitä miten A on alkanut maiskuttelemaan ja lipomaan kieltään aina kun näkee jonkun laittavan jotain suuhunsa. Tämä tarkoittaa kuulemma sitä, että A:lla on herkkyyskausi ja maistelut voidaan aloittaa mikäli vähääkään tuntuu siltä. Itsekin koin A:n olevan valmis, joten ei muuta kuin soseiden tekoon.

Uusia makuja saisi kokeilla n. 2-3 viikossa ja tähän mennessä olemme maistaneet porkkanaa, perunaa ja kaurapuuroa. Peruna on maistunut toistaiseksi parhaiten, vaikka sitäkin päätyi lopulta vatsaan asti ehkä herneen kokoinen nokare. Lapsen tahtiin mennään tässäkin asiassa, vähän kerrallaan ja aivan rauhassa. Vauvan pääasiallinen ravinto on kuitenkin edelleen maito, aina yhteen ikävuoteen asti.

Tykkään tehdä vauvanruokaa itse ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä soseissa. Helpoiten monipuolisten aterioiden tarjoaminen onnistuu tekemällä pieniä annoksia pakastimeen, joita voi sitten yhdistellä ja helposti kasvattaa annoskokoa vauvan ruokahalun ja -tarpeen kasvaessa.Olen käyttänyt pakastukseen myös silikonisia muffinivuokia, kun annoskoot ovat kasvaneet ja sen jälkeen siirtynyt pilttipurkkien käyttöön. Saas nähdä miten saan varastoitua kaikki ruuat järkevästi pakastimemme ollessa puolet pienempi kuin edellisessä kodissa. Vinkkejä otetaan vastaan ja mikäli sinulla on jotain hyväksi todettuja vauvanruokareseptejä, kerro ihmeessä!

Noora


2 kommenttia

  1. Mä oon tehnyt aivan samoin vauva-annoksia pakastimeen jääpalarasioissa. Yhtä makua vaan kerrallaan pakastanut, koska pakastimen koko on rajoitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Johanna! Meilläkin nyt vain muutamia makuja pakastimessa, tila kun tosiaan meinaa loppua kesken. Pitää varmaan harkita erillisen pakastimen hankkimista!

      Poista

Lukijat ovat blogin suola ja kommentit pippuri. Kiitos kun kommentoit!