Wow, no cow! - yes or no?

8 kommenttiaOlen kuullut paljon hehkutusta Oatlyn iKaffe -kaurajuomasta ja siitä, miten sitä maistettuaan ei kahvin kanssa enää muuta käyttäisikään. Päätin ostaa juomaa kokeiluun, vaan kuinkas sitten kävikään.

Kaurajuoma on soijamaidon rinnalla raivannut paikkansa paitsi maitoallergisten, myös muiden kuluttajien jääkaappeihin. Erilaiset ruoka- ja juomatrendit nostavat päätään harva se päivä ja koko ajan syntyy uusia villityksiä ja trendejä. Ihmiset tulevat koko ajan tietoisemmiksi siitä mitä suuhunsa laittavat - ja hyvä niin. Vaikka en kaikkia härkis- ja nyhtökaurahypetyksiä allekirjoitakaan, olen silti avoin kokeilemaan uusia juttuja.

iKaffe perustuu nestemäiseen kauraan ja se on 100 % kasvipohjainen tuote. Oatly lupaa, että kaikki heidän tuotteissaan käytetyt aineet on valittu tarkkuudella ja ne on tieteellisissä tutkimuksissa todettu turvalliseksi. Kaikki on kasvipohjaista ja ympäristöä säästävää, eivätkä tuotteet sisällä mitään geenimuunneltua. Great!

No mitä tulee sitten makuun ja omaan mielipiteeseeni tuotteesta? Paitsi purkin suhteellisen korkea hinta (noin 2,30 eur/litra), ei sen maku saanut aikaan mitään omaa mieltäni tai makuhermojani mullistavaa. Kaurajuoman maku peitti mielestäni liikaa kahvin makua ja teki siitä hieman makeaa. Voisin kuvitella että tämä sopisi kahvin kanssa niille, jotka eivät niinkään välitä kahvin mausta, mutta haluavat sitä silti muista syistä nauttia. 

Meille tätä tuskin enää ostetaan, mutta tavallista kaurajuomaa ajattelin kuitenkin vielä kokeilla. Sillä on paitsi hieman huokeampi hinta (noin 1,70 euroa/litra), mutta sitä voisin tarjota myös meidän pienimmälle, joka ei lehmänmaitotuotteita vielä voi syödä.

Oletteko te kokeilleet kaurajuomaa kahvin kanssa tai muuten? Mitä piditte?


8 kommenttia

 1. Haha, mä ainakin rakasta iKaffea, ja tavallinen lehmänmaitokahvi on alkanut maistua mun suuhun jo ihan oudolta, kun olet ehtinyt tottua iKaffe-kahviin. Sen sijaan ruokajuomana tai muuten vain sellaisenaan juotuna en tykkää kauramaidoista ollenkaan. :D

  Varpuslintu // viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Niin ne makuasiat vaan vaihtelee :) Mä taas tänään oikein nautin kun sain nauttia kahvin tavallisella maidolla :)

   Poista
 2. Mä tykkään kahvissa tosta iKaffesta. Normaali Oatlyn kauramaita taas menee kahvin seassa sellaseks oudoks, kun taas muistaakseni Alpron kauramaito käyttäyty kahvissa ihan normaalisti. Pelkästänsä juotuna ei kauramaito oo hyvää, mut juurikin kahvissa ja etenkin kaurapuurossa se on ihan must! :)

  https://sonjatuuliak.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sonja, kiitti vinkistä! Pitääkin kokeilla tuota Alpron versiota. Ja kaurapuurossa myös! :)

   Poista
 3. Pidän paljon kaurajuomasta. Erityisen hyvin se sopii mielestäni kaakaoon, tykkään oikeastaan enemmän kuin maitokaakaosta. Kahvia en juuri juokaan ja teehen en laita mitään maitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oikeastaan kaakaota juoda, mutta tätä voisi kyllä myös kokeilla. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 4. Mun eka kokemus oli just toi: kahvin maku peittyi liian paljon. Mutta nyt kun ravistin ja vaahdotin maidon kunnolla, niin sitä tuli varmaan määrällisesti vähemmän, joten maku toimi. Mutta vielä en ole siinä pisteessä, että lehmänmaito ei enää maistuisi! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hmm... Pitääköhän munkin nyt antaa tälle sit vielä uusi mahdollisuus :D

   Poista

Lukijat ovat blogin suola ja kommentit pippuri. Kiitos kun kommentoit!