Pääsiäisen ykkösherkku on rengasvuokaan leivottu Kinder-kakku

2 kommenttia



Suklaamunat kuuluvat pääsiäiseen ja Kinder on suklaamunien kingi, joten mikäs sen parempi herkku Pääsiäisaterian jälkkäripöytään kuin Kinder-kakku! Monille tutumpi versio Kinder-kakusta on varmasti irtopohjavuokaan tehty valkosuklaa-maitosuklaa-juustokakku, joka on koristeltu Kinder-munilla ja muilla ihanilla Kinder-nameilla. 

Olen leipaissut "perinteisen" version jo muutamaan otteeseen, joten tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta. Instastoorejani seurailleet näkivätkin jo, että kakun ensimmäinen versio ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä, mutta kakkosversio onnistuikin sitten sitäkin paremmin. Kyselin samaisessa stoorissa, haluaisitteko että jaan kakun ohjeen täällä blogissa ja yleisön yksimielisellä päätöksellä tässä se tulee:

Kakkupohja

200 g          voita
3 dl             sokeria
2 tl              vaniljasokeria
4 kpl           kananmunia
2 rkl            kaakaojauhetta
4 dl             vehnäjauhoja
2 tl              leivinjauhetta
3 kpl           Kinder -suklaamunia

Valkosuklaamousee

400 g          maustamatonta tuorejuustoa
150 g          valkosuklaata
2 dl             vaniljakastiketta
4 kpl           liivatelehtiä

Pinnalle/koristeluun

100 g          maitosuklaata
100 g          valkosuklaata


      Valmista kakkupohja

  • Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.
  • Sekoita kuiva-aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja kääntele taikina sekaisin. Lisää taikinaan murskatut Kinder -suklaamunat. Omaan kakkuuni käytin pieniä paperikääre Kindermunia, jotka olin halkaissut puoliksi.
  • Voitele korppujauhoilla noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  • Paina 175 asteessa, uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.
  • Kumoa kypsä ja jäähtynyt kakku sokeroidun leivinpaperin päälle.
  • Vuoraa rengasvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä kakusta yläosa ja nosta se takaisin kakkuvuokaan.

      Valmista valkosuklaamousse

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Pehmennä tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljakastike.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa ja kaada joukkoon samalla sekoittaen.
  • Nosta liivatelehdet kulhoon ja lämmitä mikrossa noin 10 sekuntia (kunnes ovat sulaneet) ja lisää ne valkosuklaamoussen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen.

      Kokoa kakku

  • Kaada valkosuklaamousse rengaskakkuvuokaan kakkupohjan päälle.
  • Nosta kakun pohja moussen päälle. Voit leikata pohjaa vähän pienemmäksi halutessasi. Omastani veistin vain hiukan pois.
  • Paina tiiviisti yhteen ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
  • Koristele valmis kakku sulatetulla valko- ja maitosuklaalla ja halutessasi Kinder -suklaamunan paloilla.
  • Nauti.

Jaa tämä herkullinen kakkurespeti ihmeessä eteenpäin. Ihanaa Pääsiäistä ja hyvää Huhtikuun ensimmäistä kaikille!



Alkuperäinen kakkuohje täältä.



2 kommenttia

  1. Nam! Aivan liian herkullisen näköinen suklaaunelma. ;) Pakko kokeilla tätä joskus, valkosuklaa on oma lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaaunelma kuvaa tätä kyllä todella hyvin :)

      Poista

Lukijat ovat blogin suola ja kommentit pippuri. Kiitos kun kommentoit!