DIY paperbox

10 kommenttia


Näitä ihania paperisia laatikkoja on helppo tehdä itse ja ne sopii moneen käyttötarkoitukseen; lahjalaatikoksi tai kodin säilytykseen. Laatikkoja voi tehdä minkä kokoisia tahansa ja käyttää voi vaikka kierrätyspaperia tai sanomalehtiä. Mitä isomman laatikon teet, sitä paksumpaa paperia kannattaa käyttää, jotta laatikko pysyy ryhdikkäänä. Pienempiin bokseihin sopii ohuempikin paperi, kuten lahjapaperi.

Tässä kuvalliset ohjeet, miten taittelet neliön muotoisesta paperista suloisen laatikon.1. Leikkaa paperista valmiiksi neliön muotoinen. A4-kokoisesta paperista saat neliön taittamalla toisen yläkulman paperin vastakkaiselle reunalle kolmioksi ja leikkaamalla alareunaan jäävän suorakaiteen pois.2. Taita paperi kolmioksi, avaa se ja taita uudestaan laittamalla toiset kulmat vastakkain, siten että paperiin muodostuu kaksi taitosta vastakkaisista kulmista.
3. Taita yksi kulma neliön keskelle, keskisaumaa apuna käyttäen. Sen jälkeen taita uudestaan, jälleen keskisauman mukaisesti. Toista tämä kaikille kulmille. Näin paperiin muodostuu ruudukko, jonka mukaan taittelu ja leikkaukset on helppo tehdä.
4. Leikkaa yhdestä kulmasta keskelle päin siten, että kulman kärkikolmion molemmille puolille jää yksi kokonainen ruutu ja pituussuunnassa kahden kokonaisen ruudun verran. Toista sama vastakkaiselle kulmalle. Keskelle tulisi jäädä neljä ehjää ruutua, jotka ovat laatikon pohja.


5. Taita ehjä kulma (äsken leikkaamasi viereinen kulma) paperin keskelle.6. Taita sivuille jäävät pikkukolmiot sisäänpäin.


7. Taita uudestaan. Toista vaiheet 5, 6 ja 7 myös vastakkaiselle puolelle.8. Nosta reuna ylös. Nyt laatikko alkaa jo muodostua.9. Taita päädyn "luiskat" ylös ja taitosten yli. Voit käyttää liimaa tai teippiä apuna, jos taitokset eivät meinaa pysyä paikoillaan.

Voit taitella laatikolle myös kannen, samojen ohjeiden mukaan. Nämä laatikko ja kansi on tehty samankokoisista paperineliöistä, mutta jos käytät kovin paksua paperia tai pahvia, kannattaa kansilaatikosta tehdä hieman isompi, jotta sen saa nätisti ujutettua pohjalaatikon päälle.


Toivottavasti tästä ohjeesta sai selvää ja sen mukaan laatikon taittelu onnistuu vaivatta. Askartelin näitä n. 15cm x 15cm laatikoita eilen aamulla kuusi kappaletta. Se mihin näitä tulen käyttämään, kerron teille myöhemmin.
Hääputiikki Ribbon & Ink

10 kommenttia

 1. Nämä on kyllä käteviä vaikka pienille lahjoille! :) Ohje oli oikein selkeä, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Se on aina vähän vaikeaa pukea sanoiksi etenkin ohjeita, ja varmistua siitä että se on selkeä ja varmasti ymmärrettävä. :)

   Poista
 2. Olen aiemmin pohtinut tekeväni itse samanlaisia, mutta silloin se kaatui huonoihin ohjeisiin. Nyt voisin uskaltautua kokeilla uudestaan, sinulla on sen verran selkeät ohjeet :) Kiitos inspiraatiosta ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia :)
   Kiva kuulla että ohjeet vaikuttavat selkeiltä ja helppolukuisilta! Tsemppiä askarteluun ja mukavaa viikonloppua myös sinulle ❤️

   Poista
 3. Tästä postauksesta tuli lapsuus mieleen. Askartelin omien kirjoituspöydän laatikoiden tavaroiden säilytykseen silloin juuri samanlaisia. Muistaakseni käsityön ope silloin opetti tekniikan. Kiitos muistutuksesta 😊

  VastaaPoista
 4. Ovatpa kivoja! Kun joskus saisi aikaiseksi ja olisi tilaisuus askarrella rauhassa, voisi kokeillakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä onneksi valmistuu suht ripeästi kun vaan saa jujusta kiinni :)

   Poista
 5. Upeat! Voiskohan samalla ohjeella tehdä nahkaisia laatikoita? Ensin pitäisi toki saada nahkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, olipa hyvä idea! Ihan varmasti onnistuisi ja tulisi muuten hienoja!

   Poista

Lukijat ovat blogin suola ja kommentit pippuri. Kiitos kun kommentoit!