Greens. Greens everywhere!

2 kommenttia
Olen innostunut vihersisustamisesta oikein toden teolla ja eri viherkasveja on sijoiteltu kotonamme sinne sun tänne, lähes jokaiseen huoneeseen. Mielestäni viherkasvit luovat kodikkuutta, pehmeyttä ja eloa huoneeseen. Etenkin meillä, kun sisustus on toteutettu lähinnä valkoisella ja harmaan eri sävyillä, vihreät väriläiskät tuovat ihanaa särmää kodin ilmeeseen.Kuvittele tyhjä huone ilman huonekaluja, jossa seinät ovat valkoiset ja lattia harmaa. Sitten kuvittele huoneen nurkkaan kaunein viherkasvi jonka tiedät. Aika erilainen tunnelma heti, vai mitä?
Viimeisin viherhankintani on Monstera, eli Peikonlehti. Peikonlehti voi kasvaa hyvinkin suureksi ja tarvitsee silloin tukea. Kasvin lehdet ovat nuorena ehjiä, mutta ajan mittaan niihin alkaa muodostua reikiä ja lovia, joka tekee kasvista vieläkin upeamman.Peikonlehden lisäksi kotoamme löytyy Palmuvehka ja Rahapuu, Banaanipuu ja Oliivipuu. Olohuonetta koristaa pieni Viikunapuunalku ja makuuhuoneessa ilmettä luo siskoltani saama Kultaköynnös.
Kotimme viherkasvit ovat ainakin tältä erää tässä, eikä uusia hankintoja kannata tehdä - liika on liikaa ja tuntuu että vihreää on kotonamme nyt juuri sopivasti.


2 kommenttia

  1. Ihania kasveja! Vihersisustaminen on iskenyt tännekin, enpä olisi uskonut! Viherpeukalo kun on hieman kadoksissa, toisaalta se on korjattavissa oleva asia. Peikonlehdestä haaveilen myöskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Se on kumma kun se iskee, en olisi itsestänikään uskonut :) Peikonlehti on ihana!

      Poista

Lukijat ovat blogin suola ja kommentit pippuri. Kiitos kun kommentoit!